2 milliárdos energetikai beruházást hajt végre az ALTEO Group Tiszaújvárosban

Több mint kétmilliárd forint értékű fővállalkozói szerződést kötött az ALTEO Group leányvállalata, a Sinergy Kft. a TVK-Erőmű Kft.-vel az ipari üzem területén létesülő új üzem gőzellátását biztosító kazánház kulcsrakész kivitelezésére. A Sinergy-ügylettel jelentősen megerősödött ALTEO Group életében a most megkötött szerződés fontos mérföldkövet jelent: több kisebb-közepes méretű fővállalkozási és mérnökszolgálati együttműködést követően ez a vállalatcsoport az első igazán nagy értékű fővállalkozási megbízása.

Közel másféléves tenderfolyamat záróakkordjaként került sor 2016. január végén annak a szerződésnek az aláírására, amelynek keretében a hazai energetikai vállalat egy óránkénti 75 tonna kapacitású gőzkazánt telepít a TVK Ipartelepen. Az új kazán a TVK Erőmű már meglévő rendszeréhez kapcsolódik majd, és a megfelelő mennyiségű, 410 Celsius-fokos gőzt 40 bar nyomáson fogja megtermelni. A Tiszaújvárosban megvalósuló beruházást 2017 augusztusában kell üzemkészen átadnia az ALTEO Groupnak.

A Sinergy 2004 óta üzemelteti az ipartelepen található erőművet, valamint a saját beruházásában épült vízkezelő művet. Ezt az együttműködést sikerült most új típusú szolgáltatással bővíteni. Papp András, az ALTEO Group vezérigazgató-helyettese szerint a mostani együttműködés is bizonyítja, hogy egyre nagyobb az igény az iparvállalatok részéről a testre szabott smart energy management szolgáltatások iránt, amelyekkel jelentősen növelhetik versenyképességüket.

„Az épülő kazán nemcsak kapacitását tekintve különleges. Egy olyan rendszert telepítünk, amely az ügyfél munkafolyamati során keletkező inert gázokat is képes energiatermelésre hasznosítani. Így optimalizálni lehet az energiaköltségeket, hiszen lehetőség lesz a berendezésben csak földgáz, földgáz és inert gázok közös, illetve csak inert gázok elégetésére is” – emeli ki Papp András, az ALTEO Group ipari energiaszolgáltatásokért felelős általános vezérigazgató-helyettese a beruházás kapcsán. Ez egy olyan szakmai terület, ahol az igazán felkészült vállalatok az állami törekvésekkel összhangban működve, értéket teremtve találhatják meg számításaikat.”

Címkék: