A Mercedes 3 milliárd euróból fejleszti elektromos modelljeit

Négy új elektromos modelljének sorozatgyártását kezdheti meg 2018-ban a Mercedes, amelyekhez az akkumulátorokat a cég brémai gyárában fogják készíteni. Ezzel a befektetők számára elérhető, az elektromos autók piacára történő belépéshez szükséges lehetőségek száma is tovább nő. Eközben a Porsche és az Audi is készülnek a beszállásra, amellyel tovább szélesedik a jelenleg a Tesla és a BMW modelljei által uralt piac.

A Mercedes 4 elektromos autójának sorozatgyártását kezdheti meg 2018-ban a CAR magazin értesülései szerint. Az első várhatóan egy szedán lesz, majd egy SUV, egy nagyméretű SUV és egy felsőkategóriás modell következnek. A korábbi hírekkel ellentétben azonban a modellekhez szükséges akkumulátorokat nem egy új gyárban, hanem a meglévő brémai üzemben fogják elkészíteni.

Ezzel a befektetők számára is növekszik azon belépési pontok száma, amelyeken keresztül az elektromos autók piacára lehet beszállni. Ebben a szektorban jelenleg a Tesla, illetve az i3-mas és i8-as modellekkel jelenlévő BMW vezetnek, de több nagy gyártó, így a Porsche és az Audi is készülnek az elkövetkező években lezajló belépésekre.

A Mercedes kifejezetten komolyan kezeli elektromos autós projektjét: a teljes programot 3 milliárd euróból fejlesztik. A cég főtervezője szerint a mostani modelleket az 1930-as évek aerodinamikus dizájnjai inspirálták. Eközben a Teslánál sem tétlenkednek, hiszen tavaly ősszel a hollandiai Tilburgban nyitottak új gyárat, míg 2018-ig Kínában is terveznek felépíteni egy új üzemet.

Címkék: