Napenergiával bővíti portfólióját az ALTEO

Tovább bővíti energiamixét az ALTEO: a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett energetikai társaság a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról írt alá megállapodást az EOGEN Csoporttal. A vállalat ezzel megteremtette a feltételeit annak, hogy az első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését elindítsa az év első negyedévében. A négy, egyenként 495 kilowattos naperőmű-egység a Szeged melletti Domaszék külterületén épül meg.

A fotovoltaikus erőmű előnye, hogy a rendszer kialakítása egyszeri beruházást igényel, majd megbízható módon 25 éven át biztosítja a klímabarát energiatermelést, miközben karbantartási igénye minimális, működtetése pedig távfelügyelettel is megoldható. A fejlesztés megvalósításával az ALTEO megújuló erőművi portfóliójában az alternatív gázos egységek, valamint a víz- és szélerőművek mellett megjelenik a naperőművi energiatermelés is.

„A beruházásnak köszönhetően tovább erősítjük vezető pozíciónkat a megújuló energiatermelés területén. A fejlesztés amellett, hogy hozzájárul az ország klímavédelmi célkitűzéseinek eléréséhez, a befektetőinknek ígért kiegyensúlyozott vállalati növekedésnek is fontos eszköze” – mondta a beruházás kapcsán ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

Befektetés az energetikába

Befektetés az energetikába

Fektetett már be a Budapesti Értéktőzsdén?

Elfogadom az adatkezelési elveket. 

Feliratkozom a hírlevélre.