Rekordértékben jegyezték az alternatívenergetikai befektetőcég részvényeit

A 450 millió dolláros tervezett részvénykibocsájtási összértéket jelentősen – több mint 10 százalékkal – meghaladó értékben, összesen 500 millió dollárért sikerült a megújuló és alternatívenergetikai befektetésekre fókuszáló Silver Run Acquisition Corporationnek részvényeket értékesítenie az elmúlt hetekben lezajlott elsődleges részvénykibocsájtás (Initial Public Offering – IPO) során. Az alacsony olajárak miatt a hagyományos energetikai befektetésekből és a korábban sztárnak számító olajipari cégekből kiábrándult befektetők az első kereskedési napokon is aktívan kereskedtek a papírokkal, amelyeknek az értéke már az első kereskedési napon 2,8 százalékot emelkedett.

Szó szerint elkapkodták a befektetők a Silver Run Acquisition Corporation részvényeit a vállalat IPO-ja során. Végül 500 millió dollár értékben értékesített papírokat a vállalat a tervezett 450 millió dolláros összérték helyett. A befektetők aktív érdeklődés nem csak az elsődleges részvénykibocsájtás alatt, de a kereskedés első napján is megmaradt – a Nasdaq-ra bevezetett papírok értéke ekkor 2,8 százalékot emelkedett.

A vállalat tőzsdére lépése eddig az év legnagyobb IPO-ja a Bloomberg adatbázisa szerint.

A Silver Run egyébként olyan vállalatok akvizícióját tervezi, amelyek alapvetően stabilan üzemeltethetőek, de az elmúlt évek energetikai szektort érintő viharai megtépázták őket, tulajdonosaikat. A vállalat befektetési célkeresztjének fókuszában emellett a megújuló és alternatívenergetikai vállalatok állnak, amelyek egyre jobb megtérülést biztosítanak a befektetők számára.

Címkék: