Többféle megújulóenergetikai fejlesztést is támogathat a tőkebevonás

A magyar energetikai szektor egyik vezető vállalata, az ALTEO Group, nyilvános részvényértékesítést tart. A smart energy management területén piacvezető, alternatív energetikai szolgáltató első alkalommal hajt végre nyilvános részvénykibocsátást a vállalat tőkebevonási céljaival összhangban, széles körben elérhetővé téve azokat a magánbefektetők számára. A bevont tőkéből és az azokhoz kapcsolódó projekthitelek, továbbá esetlegesen rendelkezésre álló egyéb elérhető források igénybevételével, az ALTEO az elkövetkező 3 évben 10-14 milliárd Forint értékben tervez fejlesztéseket végrehajtani a SMART ENERGY szolgáltatási portfóliója mindhárom területén.

2008-as megalapítása óta az ALTEO pénzügyi teljesítménye a stabil menedzsmentnek és a következetes üzletistratégiának köszönhetően jelentős növekedést mutatott. 2015 az ALTEO eddigi legeredményesebb éve volt, a cégcsoport konszolidált árbevétele elérte a 10,7 milliárd forintot, értékcsökkenési leírások előtti konszolidált üzemi eredménye (EBITDA) pedig meghaladta az 1,4 milliárd forintot, és ennek az évnek az eredményéből közel 200 millió forint – azaz részvényenként 120 forint – osztalékot fizetett. 2016-ban pedig az ALTEO konszolidált EBITDA-ja már az első félév során elérte az 1,6 milliárd forintot, konszolidált, nettó, átfogó eredménye pedig a 868 millió forintot.

KÉP2

Az ALTEO Group eredményei számokban

Az ALTEO Group maximum 3 milliárd Forint értékben kíván forrást bevonni új részvények kibocsátása révén. A tőkebevonást követően a vállalatcsoport további fejlesztéseket építhet stratégiájába. A beruházási és felvásárlási lehetőségek feltérképezése folyamatos, jelenleg 38 milliárd Forint értékben azonosított az ALTEO Group számításba vehető projekteket. A vállalatcsoport folyamatosan kutatja a felmerülő fejlesztési lehetőségeket, a tőkebevonást követően pedig 2017 és 2019 között a legjobbak megvalósítására fog törekedni a vállalat.

Szintén jó hír a vállalatcsoport számára, hogy 2017-elején indulhat a METÁR megújuló-támogatási rendszer. A szakmailag már bizonyított hazai vállalatok előtt megnyílik az út az európai elvárásokkal kompatibilis rendszerben, ugyanis körülbelül 600 milliárd forintnyi fejlesztés indulhat el a közeljövőben az Országgyűlés által 2016 nyarán elfogadott METÁR jövő évi indulásával.

A vállalat jelenleg 22 erőművi egységgel rendelkezik, amelynek fele valamilyen megújuló energiaforrás felhasználásával termel villamos- vagy hőenergiát. A vállalatcsoport elkötelezetten támogatja a megújulóenergetika fejlődését, ezért szeretné növelni az zöld-energiát termelő egységeink számát, annak érdekében, hogy csökkenjen az energiatermelés során keletkező károsanyag-kibocsátás. A fenntartható energiatermelés szorgalmazásával az ALTEO Group támogatja Magyarország, az Európai Unió felé vállalat küldetését, miszerint 2020-ra az ország teljes energiatermelésének 14,65 százaléka megújuló energiaforrások felhasználásával történjen. Emellett segíti a fogyasztói hatékony energiagazdálkodást annak érdekében, hogy azok a működésükkel járó környezetterhelést és energiaköltségeiket minimalizálni tudják.

A virtuális erőművek portfóliójának kibővítése az egyik elsődleges cél a vállalatnál, amelyet a tulajdonba kerülő kiserőművekkel vagy hosszú távú szerződések útján kapcsolódó erőművekkel szeretnék elérni. A megújuló energiatermelés az ALTEO Group alapvető stratégiáját képezi. A közeljövőben a támogatott megújuló energiatermelésre jogosult erőművek fejlesztése és akvizíciója szintén a stratégiánk része. Ezek a létesítések lehetnek időjárásfüggők – mint a nap-, szél és vízerőművek – és nem időjárásfüggők – mint a biogáz, biomassza, és hulladéklerakó (depónia) gáz erőművek. A növekedést főleg az azonosított befektetési lehetőségek vezérlik.

A részvényjegyzéssel kapcsolatos részletes információkért látogasson el hivatalos honlapunkra.

Befektetés az energetikába

Befektetés az energetikába

Fektetett már be a Budapesti Értéktőzsdén?

Elfogadom az adatkezelési elveket. 

Feliratkozom a hírlevélre.