Új típusú napelemekbe fektet 25 millió dollárt a Goldman Sachs

A Goldman Sachs amerikai nagyvállalat 2025-ig 150 milliárd dollárt kíván a megújuló energiával, energiahatékonysággal és fenntarthatósággal foglalkozó cégekbe fektetni, amelyről korábban a Smartinvest is beszámolt. A befektetési bank most újabb vállalattal kötött ilyen típusú megállapodást: 25 millió dollárt fektetnek az amerikai Ten K Solar. A saját fejlesztésű napelemekkel foglalkozó cég vezérigazgatója szerint a mostani megállapodás ösztönzőleg hathat mind az iparág többi szereplője, mind a befektetők számára.

Korábban a Smartinvest is beszámolt arról, hogy a Goldman Sachs 2025-ig 150 milliárd dollárt kíván a megújuló energiával, energiahatékonysággal és fenntarthatósággal foglalkozó cégekbe fektetni. A bejelentés azt követően vált esedékessé, hogy a bankcsoport mindössze négy év alatt elérte a hasonló célokra allokált 40 milliárd dolláros keret határt. A különbséget jelentő 110 milliárdból támogatnak nap-, szél- és fenntartható vízenergia projekteket; biomassza és geotermikus erőművek; tovább fejlesztett bioüzemanyag-, energiahatékonysági-, energiatárolási- vagy LED-megoldásokat; de akár elektromos járművek vagy a megújuló energia átvitelét segítő technológiákat is.

A bank korábban bejelentette, hogy a PosiGen szolgáltatóba 40 millió dollárt fektetett be, amely így New Orleans alacsonyabb jövedelmű lakosait napenergiát alkalmazó megoldásokkal látja el, míg az indiai ReNew Power társaságnak 320 millió dollárt bocsátottak rendelkezésére. Most újabb cég került a Goldman Sachs látókörébe, az amerikai Ten K Solar, amelynek 25 millió dollárt bocsátottak rendelkezésére.

A 2008-ban alapított cég a harmadik egymás utáni évben kétszámjegyű növekedést elért Ten K Solar napelemekkel foglalkozik és olyan, saját fejlesztésű technológiát alkalmaz, amellyel a napenergiát használó berendezések hatékonyabban működnek árnyékban, illetve felhős időben. A New York-i központú befektetési bank mostani bekapcsolódására a Ten K Solar vezérigazgatója, munkájuk elismeréseként tekint, amely egyben ösztönzőleg hathat a hasonló technológiákkal foglalkozó vállalatok, illetve a befektetők számára egyaránt.

Címkék: