A porral oltó kulcsszóra való használata

Rengeteg baleset történik manapság csupán figyelmetlenségből, tudatlanságból. Jó odafigyelni arra, hogy mit teszünk és hogyan tesszük, mert akár egy rossz mozdulat és maradandó károkat okozhatunk egymásnak. Ha tűzeset van, hasznos tudni az erre vonatkozó szabályokat és aszerint cselekedni. A tűzoltó készülékeket bátran kell használni, de figyelmesen, mert nem mindegy, hogy milyen fajta tűzhöz milyen tűzoltó eszközt használunk.

Jó tudni használni a porral oltót kulcsszóra, hiszen így, ha nem is észleljük a bajt, más tud nekünk jelezni és gondolkodás nélkül akcióba tudunk lendülni, így megmentvén saját és mások értékeit és életét. Mindig fel kell legyünk készülve a bajra, nem kell a véletlenre bízni semmit. Óriási kárt tud okozni egy olyan tűz, amit nem tudunk kellőképpen leállítani. És sajnos sokszor, amikor a tűzoltókat hívjuk, mire kiérnek az adott helyre már a kár óriási, vagy menthetetlen, pedig csak egy aprócska olajcsepp gyulladt meg egy gyertyától amelyikre vizet dobtak és ahelyett, hogy eloltsa, tovább terjesztette a tüzet… A porral oltókkal való tűzoltással, ennél az esetnél, meg lehetett volna menteni az egész épületet és  az értékeket amik benne voltak és csak egy szőnyeget vagy egy padlót kellett volna kicserélni. A tűzoltók nem hiába hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak. Porral oltó kulcsszóra való használata sokat tud segíteni egy csapatban.

Ha a csapattársakkal meg van előre beszélve, hogy ha baj van mi a kulcsszó és mit kell olyankor csinálni, akkor sokkal hatékonyabb lehet a munka, nem okoz majd a tűz maradandó károkat. A porral oltó kulcsszóra való használata életet menthet. Tanuld meg milyen tűznek milyen tűzoltó készülék szükséges! Ne hagyj semmit a véletlenre! Vigyázz magadra és társaidra!!!

Author: nemadmin

Vélemény, hozzászólás?