heti 3 edzés

Frissen tart heti 3 edzés

A munkánkból, az életmódunkból adódóan keveset mozgunk és úgy érezzük, hogy jólesne egy kis felfrissülés, akár néhány perc tornával is. Most lehetőségünk adódik heti 3 edzés elvégzésére, ha felvesszük a kapcsolatot az edzesekblankaval.hu weboldalon megismerhető edzővel. A nála elérhető 30 perces tartásjavítás lényege, hogy célzottan átmozgassuk, átcsavargassuk az ülő életmód miatt elgémberedett, beállt, esetleg megnyúlt izmainkat. Ezzel a trénerrel a heti 3 edzés azokon a napokon zajlik, amikor mi szeretnénk vagy ráérünk.

Akár irodában, akár munkaidőben is elvégezhető ez az edzés, ami remekül oldja a stresszt és felfrissít a nap hátralévő részére. Az a néhány perc igazán nem sok ahhoz, hogy testileg és lelkileg egyaránt felfrissüljünk, ráadásul a gyakorlatok sem nehezek. Nem valószínű, hogy izomlázat érzünk majd a torna után, de biztosan jólesik. A heti 3 edzés hosszútávon frissen tart, nem hagyja, hogy újra elgémberedjenek az izmaink, bármilyenek legyenek a munkakörülmények.

A tartásjavító torna hatásai

Sokan azt gondolják, hogy az egész napos ülés, a számítógép előtt zajló munka semmiféle problémát nem okoz, de bizony tévednek. Egyik hátránya ennek a fajta munkának, ami tartásjavító torna végzését teszi elengedhetetlenné, hogy a gép felé görnyedés miatt a vállak előre billennek, a mellizom letapad, a lapockazárásért felelős izmok pedig megnyúlnak. Tudományos neve ennek a felső kereszt szindróma és sajnos, sokszor már nem lehet megszüntetni ezt a gondot, csak enyhíteni a tüneteit.

A tartásjavító edzések azért is hasznosak, mert az inaktív életmód sérüléshez, tartós ízületi fájdalomhoz vezethet. Egy-egy mozdulattól megsérülhetünk, ha egyáltalán nem vagyunk edzésben, ezt pedig szeretnénk elkerülni. A szép tartás nagyon fontos esztétikai szempontból is, hiszen görnyedt háttal nem mutatunk túl jól. A weboldalon olvashatunk a tartáshibák leggyakoribb okairól, illetve a szakember által tartott tartásjavító tornákról. Az online tartott órákra nem kellenek különleges felszerelések, csak otthon megtalálható tárgyak.

Author: Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?