kerti öntöző

Kerti öntöző különböző célra

Amint tudjuk, nem minden növény szereti a magas páratartalmat, sőt, egyesek még a locsolás időpontját illetően is válogatósak. Vannak például olyan növények, amelyeket csak éjszaka kell locsolni és a kertésznek nincs mit tennie, ezért éjszaka felkel és elmegy, hogy a kedvenc virágai kedvében járjon. Miért kínoznánk magunkat, hiszen vannak módszerek, mint például a kerti öntöző, amelyekkel megszervezhetjük a folyamat önműködését? Sokan azt fogják válaszolni, hogy bár vannak ilyen módszerek, de ezek drágák.

Aki így gondolja, akkor egyszerűen soha nem érdeklődött az ilyen rendszerek iránt. Most pedig beszéljünk részletesebben ezekről a kerti öntözőkről! Manapság a legtöbb kertész és a különféle gyümölcsöket és zöldségeket termesztő vállalat öntözőrendszereket használ. Ezek a berendezések nagyon egyszerű felépítésűek, amit még az átlagember is megérthet. A kerti öntöző alapvetően egy nagyteljesítményű elektromos szivattyút használ, ami egy tartályból szívja a vizet és öntözi a kiválasztott területet.

A funkciók befolyásolják az automata öntözőrendszer árakat

Ha a kertünk locsolását önműködő locsolóval szeretnénk megoldani, jó tisztában lenni a berendezés alapvető összetevőivel. Ezek az alkotó komponensek az automata öntözőrendszer árak mértékét is befolyásolják. A készülék modelljétől függően, olyan funkciók állhatnak rendelkezésre, mint az időzítő vagy a cseppek hőmérsékletének és méretének beállítása. Általában minden középkategóriás modell rendelkezik időzítő funkcióval, mivel ez a kényes növények esetében elengedhetetlen.

Amint már említettük, vannak hőmérséklet szabályozással ellátott termékek. Például egyes növényeket csak meleg vízzel lehet öntözni, ebben az esetben a beprogramozott hőmérsékletre melegíti a vizet és csak ezután kezdi el öntözni a területet. Sajnos, az ezzel a funkcióval felszerelt modelleknek megvan a maguk hátránya, amelyek túl magas automata öntözőrendszer árakat eredményeznek. Ha a kerttulajdonos költségvetése ezt lehetővé teszi, nem jelent hátrányt az ilyen fejlett berendezés beszerzése.

Author: Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük