klinikai szakpszichológus Budapest

Elérhető klinikai szakpszichológus Budapest városában

Az életben nagyon könnyen szenvedő alanyai lehetünk súlyos történéseknek, amelyeket képtelenek vagyunk feldolgozni, ezért szakember segítségére van szükségünk. Súlyos lelki problémák esetén segít a klinikai szakpszichológus Budapest területén, a Corvin Pszichológiai Terápiás Központ keretein belül. Tulajdonképpen sokféle módon jelentkezhetnek a lélektani nehézségek, szorongás, megerősödő függőségek, megváltozott hangulat, önértékelési zavarok egyaránt a tünetek közé tartoznak.

A klinikai szakpszichológus Budapest területén minden esetben feltárja a páciens problémájának természetét és tüneteit, személyiségét, egyéni élettörténetét. A gondok néha egyértelműek, mint élethelyzetbéli változások, párkapcsolati problémák, válás, munkahelyi nehézségek stb. Máskor az is előfordulhat, hogy a beteg maga sem érti, mitől levert, dühös vagy szorongó, miért viselkedik adott helyzetben máshogy, mint azelőtt tette. Nos, a problémák meg fognak oldódni, ha a klinikai szakpszichológus Budapest városában hozzájárul.

Mit jelent az autogén tréning?

Léteznek különféle relaxációs eljárások, amelyek nagyon jó eredményt hoznak a szorongás enyhítésében, az ezért felelős idegrendszer szabályozásában. Pontosan ilyen az autogén tréning is, aminek számtalan előnye van. Először is, közvetlen vagy közvetett célja a központi idegrendszer áthangolása, a pszichovegetatív működések rugalmasságának fokozása, az egyensúly kialakítása, a stressz és a szorongásszint redukálása. Az autogén tréning során kiszélesedik az ember önismerete, ráadásul egyre mélyül is, ami fontos szerepet játszhat a jövőbeni pszichoszomatikus eredetű betegségek prevenciójában.

Ez a módszer, vagyis az AT általában 15 alkalmat foglal magába, aminek során a relaxált állapot elérése egyben az eszköz is a terápia folyamatában. Érdekes kezelés ez, aminek a végén már csak kellemetlen emlék lesz a szorongás. Ha Ön is szeretne jelentkezni ezekre a gyakorlatokra, megteheti a corvinpszichologia.hu weboldalon keresztül, ahol elolvashatja az autogén tréning részletes leírását is.

Author: Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?