McKenzie gerinctorna

Miért nem elég csak a McKenzie gerinctorna?

Aki megtapasztalta már a a saját bőrén a derékfájás és gerincprobléma kellemetlenségeit, és szeretett volna valamiféle gyógyírt, megoldást találni ennek a megszüntetésére, biztosan hallott a McKenzie-módszerről. Miben is tér el a McKenzie gerinctorna a többi gyakorlattól?

Ugye a mai napig sokak szerint ez az általános megoldás a deréktáji panaszokra és a gerinccel kapcsolatos problémákra. Valamilyen szinten ez igaz is, de nem helyes azt mondani, hogy csakis ez létezik. Habár a McKenzie gerinctorna igenis segíteni tud, biztosan állítható, hogy nem mindig elég.

A lényege, hogy a kiboltosodást, a sérvesedést kezelje, a porckorong fájó részét visszategye a helyére, enyhítve a kitüremkedés miatt fennálló fájdalmat. Sok esetben igenis hatékony a McKenzie gerinctorna, hiszen pár gyakorlat után érezni lehet, ahogy szűnik a fájdalom. Sőt, a segítségével megelőzhető a porckorong falának a kiszakadása.

Nyugodtan választható ez akkor, amikor a porckorong deformációjából adódóan fájdalmat érez az ember, például a derékba nyílaló érzés nyomasztja. Ha a derék teljesen merevvé válik vagy zsibbadás, gyengeség, fájdalom sugárzik ki a végtagokba, a McKenzie gerinctorna megérdemel egy esélyt.

Megbízható megoldást nyújt a gerinctorna Szeged városában

De miért állítják sokan, hogy egyes esetekben nem elég ez a fajta torna? A McKenzie gerinctorna Szeged településén csak az akut problémából jelenthet kiutat. Ha hosszabb távon fennálló problémamentes állapot elérése a cél, akkor kötelező egyéb mozgásformákra, más gyógytorna-típusokra hagyatkozni.

Tisztában vannak ezzel az egyszerű ténnyel a szegedigerincstudio.hu oldal szakemberei is. Az általuk kínált gerinctorna Szeged szolgáltatás része a tanácsadás is. Ugye a porckorong deformálódása már következmény, tünet, és ha valaki azt akarja, hogy egy újabb sérvesedés ne forduljon elő, akkor elengedhetetlen az életmód korrekciója.

Ilyen tanácsokkal is szolgálni tudnak a cégnél dolgozó gyógytornászok és specialisták. Senkinek sem fog meglepetést okozni, amikor a szakember elmondja, hogy mennyire fontos a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás és a gerinc egészségnek megőrzése.

Author: Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük