öntözőrendszer telepítés

Milyen lépésekből áll az öntözőrendszer telepítés?

Egy profi kertész mindig a jól bevált lépések szerint végzi el a locsolórendszer kiépítését. Milyen szakaszokból épül fel az öntözőrendszer telepítés, ha szakemberekre bízza a munkát a tulaj? Az első lépésben a mesterek házhoz érkeznek a szükséges szerszámokkal és alkatrészekkel. Az utóbbiak előkészítéséről sem szabad megfeledkezni.

Ezt követi a helyszín állapotának felmérése, és a főbb szerelési lépéseknek az átbeszélése, a munkafázis kiosztással. Miért van erre szükség? Vannak esetek, amikor az előzetes felmérést követően, a látott terület változott egy picit, ami miatt ugye a rögzített adatok is kicsit másak lesznek.

Az adott helyszín állapotának megtekintése és az esetleges változások rögzítése után a főbb szerelési munkafázisok átbeszélése kötelező. Az öntözőrendszer telepítés első valódi, kétkezi munkáját az árkok kiásása, majd a gyeptéglák kiemelése jelenti. A kertész megkezdi a nyomvonalak kiásását, ami a terület adottságaitól függően kézi, esetleg gépi árok ásással történik.

Abban az esetben, ha összefüggő füves területről van szó, a gyeptégla kiemelése elengedhetetlen. Nyilvánvalóan, ha szárazon rakott locsolórendszerekről van szó, akkor az öntözőrendszer telepítés ezen mozzanata elmarad. Ekkor még megeshet, hogy földet raknak a csővezeték vagy a szórófejek alá annak érdekében, hogy ezek szintbe kerüljenek.

Hunter öntözőrendszer árak: mekkora kiadásra kell számítani?

A kertmesterek tapasztalatai alapján sok érdeklődő, potenciális kliens nincs tisztában azzal, hogy egy márkásabb, színvonalasabb automatikus locsolórendszer beszerelése mennyibe is kerül. A Hunter öntözőrendszer árak csakis a felmérést követően derülnek ki. Látatlanban egyetlen szaki sem tudja megmondani, hogy mennyit is kell a munka befejeztével fizessen az ember.

Nagy hiba, ha valaki csak a terület nagysága vagy a zónák száma alapján számol a kiadásokkal. Egy két zónás berendezés is lehet drágább egy négy zónás berendezésnél. Sőt, egy 150 négyzetméteres locsolórendszer is kerülhet többe, mint egy 250 négyzetméteres terület esetében a Hunter öntözőrendszer árak.

Author: Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?