Mikor érik a földieper?

A szezonális gyümölcsök sokak kedvenceinek számítanak, a szerencsések a saját kertjükből szedik ezeket, mások pedig vásárolják. Például Magyarországon, a földieper nyár elején terem, nagyjából a korai cseresznyével egyszerre jelenik meg a piacon. Rendkívül egészséges gyümölcs. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, de megtalálhatóak benne az A-, B-, E- és K-vitaminok is. Olyan ásványi anyagokban gazdag a földieper, mint a kalcium, foszfor és magnézium, amelyek nagyon jót tesznek a szervezetünknek. A gyümölcs rosttartalma segíti az emésztést, csökkenti a vér rossz koleszterinszintjét és mivel magas az antioxidáns tartalma, fogyasztásával megelőzhetőek a rákos megbetegedések. Természetesen, a gondos háziasszonyok befőtteket is készítenek belőle. Nagyon finom az eperszörp, eperlekvár, ugyanakkor szuper hozzávaló a süteményekhez is. Igen ízletes, friss földieper rendelhető a vegabox.hu online üzletből és a házhozszállításnak köszönhetően, biztosan épen és egészségesen érkezik meg a finom gyümölcs az általunk megadott címre.

A pomelo a legnagyobb citrus

Mivel a legnagyobb, ezért nem könnyű hazacipelni az üzletből, még akkor sem, ha személygépkocsival indulunk vásárolni. Szerencsére, pomelo is rendelhető az említett webshopból, így nem szükséges a nehéz szatyrokat emelgetnünk. Ennek a gyümölcsnek savanykás-édes az íze, hasonlít a grapefruitra. A gyümölcs húsa a halvány sárgától, a rózsaszínen át, egészen a vörösig terjedhet. A pomelo ízében különleges egyvelege a dinnye édességének és a citrusok ízének. Előnyei közé sorolandó, hogy serkenti a vérkeringést és magas a C-vitamin tartalma. Magas káliumtartalmának köszönhetően, a gyümölcs igazán hasznos a szívnek. Malajziában és Kínában ezt a köhögés, puffadás, hasi fájdalom és emésztési zavarok kezelésére használják. Cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása, tiszta formában, vagyis cukor, joghurt és egyéb, a glikémiás indexet növelő adalékanyagok hozzáadása nélkül. Tehát sok mindenre jó a pomelo, de pusztán a különleges íze miatt is rengetegen szeretik fogyasztani.

Author: Szerkeszto